houten pallets kopen

Over ons

Palletcentrale B.V. is van oudsher gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte pallets. In 2012 is onze ultra moderne palletfabriek in Sas van Gent geopend.

Palletcentrale

Palletcentrale B.V. is van oudsher gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte pallets. In 2012 is onze ultra moderne palletfabriek in Sas van Gent geopend. Hierdoor hebben wij alle disciplines in eigen hand. In 1969 ontstond het bedrijf door in de Rotterdamse havens pallets te verzamelen, deze vervolgens te sorteren en terug te leveren aan producenten van diverse artikelen. Voortgaande groei zorgde al snel voor de toename van het aantal vestigingen en de opening van onze hoofdvestiging in Moerdijk in 2000. In samenwerking met onze klanten realiseren wij de meest efficiënte palletoplossing. Oplossingen naar een betere performance realiseren wij door met onze klanten samen te werken. Slimme oplossingen en kostenbesparingen liggen vaak voor de hand. Optimalisatie van de logistieke processen, flexibiliteit en productspecificatie leiden direct tot meer efficiëntie dus kostenverlaging.

De kracht van de Palletcentrale

De Palletcentrale B.V. onderscheidt zich van andere palletbedrijven. Wij bieden een totaal pakket gebaseerd op kwaliteit, beschikbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Je vindt bij ons alle pallet-disciplines onder 1 dak.

Totaal oplossing

Kwaliteit

Duurzaamheid

  • Het in- en verkopen van gebruikte pallets is een ultieme manier van recyclen.
  • Duurzaam is efficiënt dus kostenbesparend.
  • Onze klanten halen een positieve CO2 bijdrage door gebruikte pallets te kopen / overtollige pallets te verkopen.

Beschikbaarheid

  • Breedste assortiment
  • Eigen productielijnen
  • Snelle leveringen
  • 30 vrachtwagens

MVO

De Palletcentrale B.V. hecht waarde aan een goede kwaliteit van de producten en dienstverlening, maar ook aan de maatschappij om haar heen. Daarom lopen we al jaren vooruit op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit wordt bekrachtigt op de volgende gebieden:

Een betrokken organisatie

Milieu

Duurzaamheid is verankerd in ons bedrijf. Het in- en verkopen van gebruikte pallets is een ultieme manier van recyclen. Houtafval is grondstof voor groene energiemarkt en eigen HT-ovens. Zowel voor de productie als reparatie van pallets hebben wij PEFC certificaat. We hebben duurzaamheids-projecten geïntegreerd in onze dienstverlening.

Arbeidsmarkt

De Palletcentrale B.V. ziet het als haar taak om ook een kans te geven aan mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. De Palletcentrale is een gecertificeerd leerbedrijf. Iedere studieperiode worden nieuwe leerlingen in onze projecten betrokken. Ook heeft de Palletcentrale permanent Wajong medewerkers in dienst.

Vereniging & jeugd

De Palletcentrale is actief betrokken bij activiteiten binnen het verenigingsleven. We ondersteunen verenigingen met een helder beleid en een sociaal betrokken jeugplan. We sponsoren om verenigingsleven en jeugdactiviteiten te stimuleren. Klik hier voor onze sponsoractiviteiten.


Commercieel directeur Frank Bennemeer over de toekomst van de Palletcentrale

Frank Bennemeer spreekt regelmatig over de toekomst van de Pallet branche. Lees hoe hij aankijkt tegen de markt van nieuwe en gebruikte pallets en waarom de Palletcentrale steeds meer als totaalaanbieder gezien zal worden.

LEES HET ARTIKEL