Met nieuwe H1 pallets transporteer jij jouw stroopwafels de wereld rond

Kunststof hygiene pallet H1 80x120cm, gebruikt BZ - bewerkt

Nieuwe H1 pallets, zoals je misschien wel weet, zijn hygiëne pallets en bedoeld voor de levensmiddelenindustrie. Dit omdat de fabrikanten van levensmiddelen verplicht zijn om hun producten te beschermen tegen alles dat de producten kan laten bederven of besmetten. Zichtbare schimmels maar ook onzichtbare besmettingen zijn natuurlijk allesbehalve gewenst.

Om de leveranciers van levensmiddelen te verplichten in het hygiënisch houden van hun producten zijn er ook regels voor het gebruik van nieuwe H1 pallets (of gebruikte H1 pallets) bij het vervoer van etenswaren en drinkwaren.

Waarom houten pallets niet direct gebruikt mogen worden en nieuwe H1 pallets wel.

Bij het gebruik van houten pallets loop je het risico dat bacteriën en ongedierte zicht nestelen in het poreuze materiaal. Zo worden uiteindelijk ook de producten zelf besmet. Nieuwe H1 pallets zijn daarbij ook makkelijk schoon te maken.

Daarbij komt dat, zeker als we het hebben over internationaal vervoer van etenswaren, het gebruik van nieuwe H1 pallets zeker aan te raden is. Dit omdat houten pallets eerst behandeld dienen te worden voordat zij gebruikt mogen worden voor vervoer buiten Europa. Nieuwe H1 pallets kunnen direct worden gebruikt voor transport over de Europese grenzen.

Een ander voordeel van nieuwe H1 pallets, is dat zij vaak langer meegaan dan de houten pallets. Dit omdat kunststof zelf een langere levensduur heeft.

Daarbij kunnen nieuwe H1 pallets tegen bijzonder lage en hoge temperaturen.

Nieuwe H1 pallets zijn gestandaardiseerd

Nieuwe H1 pallets hebben wij in de volgende soorten:

  • Draagkracht 350kg – 1250kg
  • 80 cm x 120 cm
  • Minimumtemperaturen van – 40 graden Celsius
  • Maximumtemperaturen van + 70 graden Celsius

Nieuwe H1 pallets vind je op palletcentrale.nl. In onze webwinkel vind je namelijk gebruikte en nieuwe H1 pallets maar ook andere vormen van kunststof pallets.

Maak a.u.b. uw keuze: