H1 pallets voor elk bedrijf in de levensmiddelenindustrie

H1 pallet

H1 pallets, ofwel hygiëne pallets, ze worden vaak gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Alle partijen die eet- en drinkwaren vervoeren en opslaan zijn verplicht om alles op alles te zetten om besmetting van de producten te voorkomen. Tijdens het vervoeren van deze producten gaat het dan bijvoorbeeld om het gebruik maken van H1 pallets. Deze pallets zijn van kunststof gemaakt waardoor bacteriën en ongedierte zich niet in het hout van de pallet kunnen nestelen. Ook kun je kunststof pallets natuurlijk makkelijker schoonmaken dan houten pallets.

Werk jij in de levensmiddelenindustrie en wil jij jouw producten verantwoord kunnen vervoeren? Dan raden wij je aan bij onze H1 pallets te kijken.

H1 pallets met GS1 stempel als officiële poolversie

Hier vind je namelijk ook de officiële poolversie. Dit is de H1 pallet met GS1 stempel. Hiermee mag de pallet meedoen in de Europese palletpool. Dit is dus een gestandaardiseerde pallet:

  • 18 kg
  • Draagvermogen tot 5000 kg
  • Kan tot minima van -40 graden Celsius aan
  • Kan tot maxima van +70 graden Celsius aan
  • Hygiënisch
  • Lange levensduur

Wat is het poolsysteem van H1 pallets?

Het afleveren en aannemen van H1 pallets is een continue gebeurtenis.

Waar jij misschien 20 pallets aflevert aan jouw klant, wil je die pallets natuurlijk ook weer mee terug. Nu is het niet bijzonder efficiënt om te wachten totdat jouw klant klaar is met het lossen van de pallets.

Dus de meest logische oplossing is dat jij 20 van dezelfde pallets van jouw klant meekrijgt. Zo blijven H1 pallets van locatie en ‘eigenaar’ wisselen. Daarom is het van belang om met gestandaardiseerde en veel gebruikte H1 pallets te werken. Zo is dit systeem makkelijker in gebruik.

In de webshop van de Palletcentrale vind je verschillende H1 pallets. Wij houden onze voorraad goed op peil zodat jij nooit misgrijpt. Dat noemen we 100% palletbeschikbaarheid.

Maak a.u.b. uw keuze: