Blokpallets

Blokpallets
Blokpallets Palletcentrale

Blokpallets Palletcentrale

Een blokpallet is de tweede meest gebruikte pallet. Blokpallets worden ook wel industriële pallets genoemd.

Hét grote voordeel van een blokpallet is de mogelijkheid die hij jou biedt: om hem aan vier kanten op te tillen! Zo hoef je niet meer te puzzelen met je heftruck, de andere pallets en stellingen in jouw opslag. Ook het leeghalen van een container gaat gemakkelijk met een blokpallet. Welke kant je ook kiest, je kunt de pallet altijd optillen met je vorkheftruck! Geen gedoe meer met steken en draaien.

De blokpallets en zijn verschillen

Een blokpallet lijkt dus een standaard pallet te zijn. En hoewel de afmeting van 100 x 120 cm als normaal wordt gezien, verschillen de blokpallets onderling wel degelijk.

Ze verschillen op het gebied van te vervoeren gewicht.
De blokpallets worden veelal gebruikt om producten te vervoeren met een relatief laag gewicht. Dit omdat het bovendek van de blokpallet niet geheel, zoals met een balken pallet, wordt ondersteund. Het maximale gewicht is afhankelijk van de dikte van de planken. Bij Palletcentrale vind je blokpallets die tot 750 kg aankunnen, maar wij hebben uiteraard ook enkele blokpallets die zelfs balkenpallets verslaan in gewicht tillen! Sommige gaan wel tot de 2000kg!

Ook is er onderscheid in gewicht van de pallets zelf, we categoriseren deze als licht, halfzwaar of zwaar.

Blokpallets van aardig formaat

Ook qua afmetingen zijn blokpallets zeker niet allemaal gelijk. De bekendste en meest gebruikte afmeting is 100 x 120 cm. Maar we zouden Palletcentrale niet zijn als we je niet meerder opties aan zouden bieden. Zo hebben wij de volgende blokpallets in ons assortiment:

  • 110 x 130 cm
  • 180 x 120 cm
  • 110 x 130 cm
  • 105 x 123 cm
  • 76 x 130 cm
  • en meer!

Wil je alle afmetingen weten? Bekijk dan even onze webshop pagina voor blokpallets.